Het SmartUp Framework

Dit overzichtsdocument biedt up-to-date kennis over vroege waarschuwingssignalen (Early Warning Signals) voor naderende bedrijfscrises en biedt aanknopingspunten voor monitoring en interventie. Daarnaast worden de voordelen getoond van het toepassen van deze aanpak op mkb-leiderschap en de algehele veerkracht van ondernemingen.

Het Framework biedt een richtlijn voor vroege waarschuwingssignalen van bedrijfscrises, met name van belang voor het mkb en het ondernemerschapsonderwijs. Het is de eerste stap (en de basis) voor het Curriculum en de Online Modules die binnen het SmartUp Project worden ontwikkeld. Dit brede raamwerk is gebaseerd op kennis van financiële en niet-financiële Early Warning Signals van een bedrijfscrisis, en toont de kracht van interventies in een vroeg stadium om de weerbaarheid van een onderneming te versterken.

Voor nieuwe ontwikkelingen qua wetenschappelijk onderzoek kunt u vragen stellen via mail: j.f.alvarado.valenzuela@hva.nl, zo kunnen we inzichten delen en bedrijven beter voorbereiden op roerige tijden.

Dit stuk is eveneens bedoeld voor MKB-trainers, bedrijfsadviseurs werkzaam in het beroepsonderwijs op het gebied van ondernemerschap, maar ook voor ondersteuningsorganisaties van ondernemingen zoals Kamers van Koophandel, incubators, en collega’s uit de publieke, privaat en non-profit sector.

Download het Interventiekader

Klik op de onderstaande link om de audit van leerhulpmiddelen te downloaden.